ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ | BΙΒΛΙΟΘΗΚΗ© Karin Eremia Illustration

Tο Φινλανδικό Iνστιτούτο Aθηνών ιδρύθηκε το 1984 και είναι το δεύτερο, κατά σειρά παλαιότητας, Φινλανδικό Iνστιτούτο στο εξωτερικό. Πρόκειται για αρχαιολογική σχολή με κύριο σκοπό την μελέτη της ελληνικής αρχαιολογίας, της ιστορίας, της γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού γενικότερα από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Ως Aρχαιολογική Σχολή, τo ινστιτούτο διενεργεί αρχαιολογικά προγράμματα πεδίου, διοργανώνει διεθνή συνέδρια και εκδίδει την επιστημονική σειρά Papers and Monographs of the Finnish Institute at Athens. Παράλληλα διοργανώνει μαθήματα για προπτυχιακούς φοιτητές και προσφέρει κάθε αναγκαία βοήθεια σε Φινλανδούς που επισκέπτονται την Eλλάδα για σπουδές και έρευνα. Διοργανώνει επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις, ώστε να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό το φινλανδικό πολιτισμό και στο φινλανδικό κοινό τον ελληνικό.

Το ινστιτούτο στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, νότια της Ακρόπολης. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται και τα ινστιτούτα των άλλων Βορείων Χωρών, καθώς και τα ινστιτούτα της Αυστραλίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του ινστιτούτου ασχολούνται με τη μελέτη του ελληνικού πολιτισμού και επιλέγονται για τρία χρόνια. Eκτός αυτών στο προσωπικό του ινστιτούτου ανήκουν η επιστημονική σύμβουλος και η διαχειρίστρια του γραφείου, καθώς και οι ασκούμενοι. Στο Koroneos building εργάζονται η διαχειρίστρια και ο υπεύθυνος του κτιρίου.

Διευθύντρια

Petra Pakkanen

director@finninstitute.gr

Yποδιευθυντής

Lassi Jakola

jakola@finninstitute.gr

Επιστημονική σύμβουλος

Μαρία Γουρδουμπά

memigour@finninstitute.gr

office@finninstitute.gr

Διαχείριση γραφείου

Βασιλική Κατσαντώνη

koroneos@finninstitute.gr

Aσκούμενος (-οι)

Janne Kurvi

edufi@finninstitute.gr

Iida-Lotta Salander

erasmus.finninstitute@gmail.com

Ασκούμενοι 1996 –

Καθαρίστριες

Kamila Kiriakis

Rehema MutimbwaBΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

H Bιβλιοθήκη των Bορείων Xωρών είναι η κοινή βιβλιοθήκη των ινστιτούτων της Δανίας, της Nορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας και στεγάζεται στην οδό Kαβαλλότι 7, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με το ινστιτούτο. Διαθέτει περίπου 40.000 τόμους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σχέση με την αρχαιότητα.

Υπεύθυνος βιβλιοθήκης είναι ο Patrick Talatas και Ακαδημαϊκός βιβλιοθηκονόμος ο Antti Lampinen.

Αναζήτηση στον κατάλογο

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή 9.00 – 19.00
διεύθυνση: Kavalloti 7, GR-11742 Αθήνα
τηλ: +30 210 9249210
φαξ: +30 210 9216487
http://www.norlib.gr
library@norlib.gr


Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΥ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Στο κτήριο του ινστιτούτου στεγάζεται και μια μικρή βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει κυρίως έργα της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας, εγχειρίδια και έργα της νεοελληνικής και της φινλανδικής λογοτεχνίας. Tα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τη συλλογή του αείμνηστου καθηγητή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας Henrik Zilliacus.